Krásný večer vám přeji! Letos je opravdu rajčatový rok, už jsem dělala z rajčat lečo, tousty, salsu, palivec a nevím co ještě a nakonec došlo i na nakládaná rajčata ve vlastní šťávě.
Postup je velice jednoduchý. Zralá rajčata nakrájíme na poloviny a narovnáme je do sklenic. Nepoužíváme žádný nálev rajčata pustí dost šťávy sama maximálně můžeme dát do každé sklenice větvičku tymiánu, šalvěje nebo bobkový list. Rajčata můžeme trochu přimáčknout. Sklenice zavřeme a sterilujeme na 90 stupňů 30 minut. Používáme v teplé kuchyni všude tam kam patří čerstvá rajčata.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
...jen doufám, že příští už velikonoční víkend přinese lepší počasí než tenhle. Ledový vítr, sněhové přeháňky, no zase platí březen-za kamn...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tenhle dort jsem objevila tady a jako mnoho dalších receptů z tohoto blogu mohu jenom doporučit. Na dort 26cm budete potřeb...
-
Tato 3D vejce peče dcera na Velikonoce už několik let. Pokud je to pro vás novinka, vejce se pečou v polovinách na speciální formě. Po nazdo...
Vlasti, to je bezva nápad s rajčaty. Můžeš z toho v zimě cokoliv uvařit nebo dát pod maso.
OdpovědětVymazatMáš moc hezké zavařovací sklenice. :-)
Jarmilko, jsou to sklenice od firmy WECK zavařovala jsem do nich už borůvky, ale do mnohem menších a ještě mám litrovky na švestky :)
VymazatVlasti, tvůj špajz musí být lepší než supermarket!
OdpovědětVymazatHezký večer, pa Helena
Helenko, už si připadám jak velkovýrobna zeleninových polotovarů a pomalu mi dochází dech a když ještě vidím na zahradě co všechno je potřeba zpracovat nevím jestli jsem to letos nějak nepřehnala :D
VymazatVlasti máš pěknou úrodičku rajčat a super recept. Sklenice jsou moc pěkné, také jsem si jich letos pár pořídila na pečený čaj. Měj se hezky Anny
OdpovědětVymazat..super typ...děkuji.Věrka
OdpovědětVymazatJak jednoduché! A určitě se hodí do hodně jídel, skoro kamkoliv!
OdpovědětVymazat